Nijer cuntası ABD'nin eğittiği askeri isimleri vali olarak atadı

Nijer cuntası ABD'nin eğittiği askeri isimleri vali olarak atadı

Nijer cuntası ABD eğitimli askeri isimleri 5 bölgeye vali olarak atadı.

Nijer'deki darbenin ardından tesis edilen askeri cunta yönetimi, önemli pozisyonlara geçmişte ABD tarafından eğitilen askeri isimleri atadı.

The Intercept'ten Nick Turse'ün haberine göre, Nijer'deki cunta yönetimi 8 bölgedenin 5'inin valiliğine ABD eğitimli askeri yetkilileri getirdi.

Nijer cuntasının 5 ilin valisi olarak atadığı Tuğgeneral Iro Oumarou, Albay Binbaşı Oumarou Tawayé, Emniyet Genel Müdürü Issoufou Mamane, Tuğgeneral Ibrahim Bagadoma ve Albay Labo Issoufou'nun ABD'nin desteklediği eğitimlere katıldığı ortaya çıktı.

ABD Dışişler Bakanlığı Sözcüsü Pat Ryder, cuntanın vali olarak atadığı isimlerin ABD tarafından eğitildiğini doğruladı.

Ryder ayrıca "Olaylarla bağlantısı bulunan bazı Nijer askeri personelinin geçmişte ABD eğitim aldığını biliyoruz. Aldıkları eğtiim ve faaliyetleri arasında bir ilişki yok" dedi.

ABD verdiği eğitimlerle diğer ülkelerin yetkililerini "demokratik yönetime ve ordunun sivil iktidara bağlılığını teşvik etmeye" çalıştığını savunuyor.

Ancak uzmanlar, Nijer'deki meydana gelen darbe sonrası ABD'nin söz konusu çabalarının etkisiz kaldığı görüşünde.

Son yıllarda ABD tarafından eğitilen 15 askeri yetkilinin Batı Afrika ve Sahel bölgesinde meydana gelen 12 darbede parmağı bulunan isimlerden olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.