Burkina Faso ve Mali, Nijer cuntasına savaş uçağı gönderdi

Burkina Faso ve Mali, Nijer cuntasına savaş uçağı gönderdi

Burkina Faso ve Mali cuntalarının olası ECOWAS müdahalesine karşı Nijer'e savaş uçağı gönderdiği bildirildi.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) Nijer'e olası askeri müdahalenin tarihinin netleştiğini açıklaması sonrası Mali ve Burkina Faso'dan yeni bir hamle geldi.

Burkina Faso ve Mali, ECOWAS'ın Nijer'e olası askere müdahaleye karşı bu ülkeye savaş uçakları gönderdi.

yeni-proje200.jpg

Nijer devlet televizyonu üzerinden yayımlanan görüntülerde, Mali ve Burkina Faso'ya ait savaş uçaklarının başkent Niamey'e iniş yaptığı görüldü.

Devlet televizyonundan yapılan açıklamada, "Mali ve Burkina Faso, yayımladıkları ortak basın bildirisinde yer alan taahhütlerini somut eyleme dönüştürdü." ifadeleri kullanıldı.

İki ülkenin cunta yönetimlerinin Nijer'e Super Tucano savaş uçağı gönderdiği belirtiliyor.

Ayrıca gönderilen savaş uçakları arasında Türk yapımı bir Hürkuş savaş uçağı da olduğu öne sürülüyor.

Burkina Faso ve Mali cunta yönetimleri daha önce, Nijer'in egemenliğine destek verildiğini ifade ederek, ülkeye yönelik bir askeri müdahaleye karşı çıkılacağı ve bu müdahalenin bir savaş ilanı sayılacağını açıklamıştı.

ECOWAS Siyasi İşler, Barış ve Güvenlikten Sorumlu Komiseri Abdel-Fatau Musah, dün Nijer'e olası askeri müdahalenin tarihinin netleştiğini ifade ederken "Emir gelir gelmez Nijer'e müdahaleye hazırız." açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.