Afrika Birliği Nijer'in üyeliğini askıya aldı

Afrika Birliği Nijer'in üyeliğini askıya aldı

Afrika Birliği, darbenin ardından Nijer'in örgütteki üyelik durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Afrika Birliği (AfB), Nijer'in örgüte üyeliğini askıya aldı.

AfB tarafından yapılan açıklamada, darbenin ardından Nijer'in üyeliğinin askıya aldığı belirtilirken askeri cunta yetkililerine devrik lider Muhammed Bazum'u serbest bırakmaları ve kışlalarına geri dönmeleri yönünde çağrı yapıldı.

Afrika Birliği ayrıca, örgüte üye ülkelere ve uluslararası topluma yaptığı çağrıda, Nijer cuntasının tanınmasını sağlayacak herhangi bir eylemden kaçınılmasını talep ederken Afrika dışından herhangi bir aktörün veya ülkenin askeri müdahalesine şiddetle karşı çıktığını duyurdu.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), cuntayla görüşmelerin başarısız olması durumunda "anayasal düzenin yeniden tesis edilmesi" amacıyla Nijer'e askeri müdahale tehdidinde bulunmuştu. 

Burkina Faso ve Mali cuntaları ise ECOWAS'ın askeri tehditlerine karşılık Nijer cuntasına destek amaçlı bu ülkeye savaş uçağı göndermişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.