Burkina Faso ve Mali, askeri müdahale halinde Nijer'in yanında yer alacak

Burkina Faso ve Mali, askeri müdahale halinde Nijer'in yanında yer alacak

Burkina Faso ve Mali cuntaları, Nijer cuntasından bu ülkeye yönelik herhangi bir dış askeri müdahaleye karşılık verebilme izni aldı.

Nijer'deki askeri cunta, ülkeye herhangi bir dış askeri müdahalede bulunulması durumunda Burkina Faso ve Mali ordularının da kendisine destek olabileceğini açıkladı.

Burkina Faso Dışişleri Bakanı Olivia Rouamba ve Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop, 24 Ağustos'ta Nijer'in başkenti Niamey'e yaptıkları ziyarette, Nijer cuntası lideri Omar Tchiani ile bir araya geldi.

Üst düzey liderlerin yaptıkları görüşmelerin ardından taraflar, Nijer'e yönelik dış askeri müdahale halinde Burkina Faso ve Mali ordularının da Nijer saflarında yer alabileceğine dair bir anlaşmaya vardı.

Burkina Faso ve Mali cunta yönetimleri daha önce, Nijer'in egemenliğine destek verildiğini ifade ederek, ülkeye yönelik bir askeri müdahaleye karşı çıkılacağı ve bu müdahalenin bir savaş ilanı sayılacağını açıklamıştı.

İki ülke cuntaları ayrıca yakın zamanda Nijer'e olası askere müdahaleye karşı bu ülkeye savaş uçakları göndermişti.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üst düzey yetkilileri, Nijer'e olası askeri müdahale konusunda anlaşmıştı.

ECOWAS Siyasi İşler, Barış ve Güvenlikten Sorumlu Komiseri Abdel-Fatau Musah, Nijer'e olası askeri müdahalenin tarihinin netleştiğini ifade ederken "Emir gelir gelmez Nijer'e müdahaleye hazırız." açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.