Batı Afrikalı liderlerden Nijer cuntasının 3 yıllık planına ret

Batı Afrikalı liderlerden Nijer cuntasının 3 yıllık planına ret

Batı Afrikalı liderler ile Nijer cuntası arasında yaşanan problemler halen çözülememiş durumda.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Nijer'deki askeri cuntanın sivil yönetime geçiş teklifini kabul etmedi.

Nijer cuntasının lideri Omar Tchiani, iktidarı üç yıl içinde yeniden sivil yönetime devredeceklerini açıklamıştı. ECOWAS ise Nijer cuntasının önerdiği bu teklifi reddetti.

ECOWAS'ın Siyasi İşler, Barış ve Güvenlikten Sorumlu Komiseri Abdel-Fatau Musah, BBC'ye yaptığı konuşmada, cuntanın teklifinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun Nijer'de uzun süreli bir geçiş teklifini kabul etmediğini söyleyen Musah, en kısa süre içinde iktidarın devredilmesine hazır olunması gerektiğini vurguladı.

ECOWAS, cuntayla görüşmelerin başarısız olması durumunda anayasal düzenin yeniden tesis edilmesi amacıyla Nijer'e askeri müdahale tehdidinde bulunmuştu. 

Burkina Faso ve Mali cuntaları ise ECOWAS'ın askeri tehditlerine karşılık Nijer cuntasına destek amaçlı bu ülkeye savaş uçağı göndermişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.