Burkina Faso ile İran ilişkilerini güçlendiriyor

Burkina Faso ile İran ilişkilerini güçlendiriyor

Burkina Faso'daki askeri cunta yönetimine bağlı Dışişleri Bakanı Rouamba, İran ile ikili ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirtti.

Burkina Faso'daki askeri cunta yönetimine bağlı Dışişleri Bakanı Olivia Rouamba İran'ı ziyaret etti.

Rouamba pazartesi günü başkent Tahran'a yaptığı ziyarette İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.

Taraflar arasında düzenlenen toplantıda, ticari, güvenlik ve savunma ilişkilerinin geliştirilmesi görüşüldü. Abdullahiyan ve Rouamba ayrıca bölgesel ve uluslararası alanda öne çıkan gelişmeleri masaya yatırdı.

İran ile Burkina Faso'daki cunta yönetimi arasında teknoloji ve sanayi, mühendislik, enerji, mesleki eğitim, altyapı projeleri,  sosyal desteklerin yanı sıra kimya, demir ve çelik sanayisi alanlarında iş birliğinin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

İran'dan "sömürgeciliğe" direnen Afrika ülkelerine övgü

Burkina Faso cunta yönetimi Dışişleri Bakanı Rouamba görüşmelerin ardından, Burkina Faso büyükelçisinin yakın zamanda Tahran'da görevlendirileceğini açıkladı.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın da Burkina Faso'ya ziyarette bulunacağı bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Rouamba'nın ziyareti sırasında "sömürgeciliğe" direnen Afrika ülkelerine övgüde bulunmuştu.

İran'ın Afrika ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.