Rusya'dan Burkina Faso'ya üst düzey ziyaret

Rusya'dan Burkina Faso'ya üst düzey ziyaret

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yevkurov, Burkina Faso cuntasını desteklediklerini yeniden teyit etti.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yunus-bek Yevkurov öncülüğündeki bir Rus heyet, Burkina Faso'yu ziyaret etti.

Yevkurov öncülüğündeki Rus heyet, perşembe günü başkent Vagadugu'da Burkina Faso askeri cunta yönetimi lideri İbrahim Traore ile ikili askeri ve savunma iş birliği anlaşmalarının mevcut durumu ve geleceği hakkında görüştü.

Burkina Faso cunta yönetiminden yapılan açıklamada, görüşmelerde Burkina Fasolu askerlerin ve pilotların Rusya'da eğitimi dahil askeri iş birliğinin ele alındığı kaydedildi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yevkurov'un, ülkesinin Burkina Faso cuntasına desteği konusunda Traore'ye güvence verdiği belirtildi.

Traore liderliğinde Eylül 2022 tarihinde gerçekleşen askeri darbe sonrası Burkina Faso ile Rusya arasındaki ilişkiler güçlenmişti.

Yevkurov'un Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in ölümünün ardından Burkina Faso'ya yaptığı ziyaret, Rusya'nın bu ülke özelinde ve kıta genelinde nüfuzunu artırma girişimleri olarak yorumlanıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum