"Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Kaddafi'den yasa dışı maddi destek aldı"

"Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Kaddafi'den yasa dışı maddi destek aldı"

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin suçlu bulunması halinde hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istenebilecek.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında, Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’den 2007’deki seçim kampanyası için yasa dışı yolardan para almak suçundan açılan davayla ilgili duruşma 6 Ocak 2025’te başlayacak.

Euronews'in haberine göre, mali savcılık, duruşmaların 10 Nisan 2025’te tamamlanacağını duyurdu. Savcılık, 7 Mart 2024’de başlaması öngörülen duruşmanın ileri bir tarihe alındığını aktardı.

Hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istenebilecek

Sarkozy daha önce yaptığı açıklamalarda kendisine yöneltilen bu suçlamaları reddetti. Eski Cumhurbaşkanı suçlu bulunması halinde hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istenebilecek.

Bu duruşmalarda Sarkozy ile birlikte üçü eski bakan, toplam 12 kişi yargılanacak. Claude Gueant, Brice Hortefeux ve Eric Woerth, Sarkzoy ile birlikte yargıç önüne çıkacak eski bakanlar arasında yer alıyor.

 Sarkozy'nin "2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını yürütmek için dönemin Libya lideri Muammer Kaddafi'den yasa dışı bir şekilde maddi destek aldığı ve kampanyayı bu destekle yürüttüğü" öne sürülüyordu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.