Cezayir lideri Rusya'yı ziyaret etti

Cezayir lideri Rusya'yı ziyaret etti

ABD öncülüğünde Rusya'ya sıkı yaptırımlar uygulanırken Cezayir Moskova yönetimiyle strateik ilişkileri güçlendirme kararı aldı.

(Fotoğraf: Kremlin)

Cezayir Devlet Başkanı Abdulmecid Tebbun, 3 günlük ziyaret çerçevesinde Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti.

ABD ve Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının sıkılaştığı bir dönemde Tebbun müttefiki Rusya ile dostluk ve iş birliğini güçlendirme sözü verdi.

Tebbun dün Rus lider Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cezayir Cumhurbaşkanlığına yakın bir kaynak El Arabi el Cedid gazetesine verdiği bilgide, iki liderin yapacağı görüşmelerde, güçlendirilmiş ekonomik ve teknolojik iş birliğinin ele alınacağını söyledi.

Görüşmelerin ardından da iki lider, Rusya ile Cezayir arasında stratejik iş birliğinin geliştirilmesi dahilinde bir dizi anlaşma imzaladı.

Rusya'nın ve Cezayir'in ortak askeri tatbikatların da dahil olduğu askeri iş birliğini derinleştirmeyi planladığı açıklandı.

Putin, Cezayir ile olan ilişkileri "stratejik" olarak nitelendirirken bu ülkenin Rusya'nın Afrika'daki üç önde gelen ticari ortağından biri olduğunu kaydetti.

Cezayir, Ukrayna işgalinin başlamasının ardından Rusya'yla yakın ilişkiler sürdürdüğü gerekçesiyle Avrupa ve ABD tarafından eleştirilere tabi tutulmuştu.

Öte yandan Cezayir, Rus silahlarını en çok satın alan üçüncü ülke olarak biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.