Deprem soruşturmalarında 160 kişi tutuklandı

Deprem soruşturmalarında 160 kişi tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli çifte depremde yıkılan ya da üzerinde imara aykırı şekilde değişiklik yapılan binalarda sorumluluğu bulunduğu ifade edilen kişilere yönelik soruşturmada 160 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından deprem bölgelerinde yıkılan ya da üzerinde imara aykırı değişiklik yapılan binalarla ilgili sorumlulukları bulunan kişiler hakkında yürütülen soruşturmalara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Sabah'ın haberine göre, bakanlıktan yapılan açıklamada, deprem soruşturmaları kapsamında 564 kişiden 160'ının tutuklandığı, 175'kişinin adli kontrolle serbest bırakıldığı, 71 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, 61'i hakkında gözaltı talimatı verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca gözaltında bulunan şüpheli sayısı 18 olarak belirtilirken, yurt dışında olduğu değerlendirilen şüpheli sayısı 6, öldüğü tespit edilen 11 ve ifadeleri alınarak serbest bırakılan şüpheli sayısı ise 62 olarak açıklandı.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.