'El Kaide'nin Yemen lideri Halid Batarfi yakalandı'

'El Kaide'nin Yemen lideri Halid Batarfi yakalandı'

El Kaide'nin üst düzey isimlerinden biri olan Halid Batarfi'nin Yemen'de yakalandığı iddia edildi.

Yemen'deki El Kaide yapılanmasının üst düzey isimlerinden biri olan Halid Batarfi'nin (Ebu Mikdad el Kindi) aylar önce ülkenin doğusundaki bir operasyonda canlı olarak yakalandığı iddia edildi.

Perşembe günü açıklanan bir Birleşmiş Milletler (BM) raporunda Batarfi'nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında ülkenin doğusundaki El Mahra ilinde düzenlenen bir operasyonla yakalandığı, aynı operasyonda Saad Atıf el Evlaki isimli birinin de öldürüldüğü ifade edildi.

Batarfi'nin geçtiğimiz yıl El Mahra ilinde bir operasyonda yakalanıp, Suudi Arabistan'a iade edildiği öne sürülmüştü.

El Kaide'nin Arap Yarımadası yapılanması lideri Kasım el Rimi'nin Ocak 2020'de ABD insansız hava aracı saldırısıyla öldürülmesi sonrasında Halid Batarfi örgütün bölgedeki yöneticisi konumuna yükselmişti.

Batarfi'nin yakalandığı ve Suudi Arabistan yönetimine teslim edildiğine dair iddialar henüz örgüt tarafından doğrulanmış değil. 

40'lı yaşlarında olan Batarfi Yemen asıllı olsa da Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde doğdu. Batarfi'nin 11 Eylül öncesi dönemde Afganistan'da bulunduğu biliniyor.

Batarfi, Nisan 2015'te El Kaide savaşçılarının bir saldırısında Mukalla kentindeki hapishaneden beraberindeki 300 mahkumla birlikte serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.