Erdoğan-Esed görüşmesinin ayak sesleri: Çavuşoğlu, Esed'in Dışişleri Bakanı ile buluşacak

Erdoğan-Esed görüşmesinin ayak sesleri: Çavuşoğlu, Esed'in Dışişleri Bakanı ile buluşacak

Türkiye ile Beşar Esed rejimi arasındaki normalleşme süreci devam ediyor.

Fotoğraf: Arab Observer

Türkiye ile Beşar Esed rejimi arasındaki normalleşme sürecinin devam ettiği bugünlerde süreçle ilgili dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı.

Şarkul Evsat Arapça servisinin aktardığı habere göre Beşar Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önümüzdeki çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanı Serger Lavrov'un ara buluculuğunda Moskova'da bir araya gelecek.

Bir sonraki görüşme Erdoğan ile Esed arasında olabilir

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Esed rejimiyle normalleşme sürecine değinmiş ve Beşar Esed'le bir araya gelebileceğinin sinyalini vermişti.

Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu sabah Sayın Putin ile görüşmem oldu. Türkiye-Rusya-Suriye olarak bir süreç başlattık. Ardından Dışişleri Bakanlarımızı bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kısa bir süre içerisinde Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile bir araya gelmesi bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 2023 seçimleri öncesinde rejim lideri Beşar Esed ile buluşabileceği tahmin ediliyor.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.