Erdoğan-Netanyahu görüşmesi: İlişkilerde yeni bir döneme doğru

Erdoğan-Netanyahu görüşmesi: İlişkilerde yeni bir döneme doğru

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail'in gelecek Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ilişkilerde yeni bir döneme yelken açmak konusunda anlaşmaya vardığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'de gelecek hükümetin Başbakanı olacak Likud Partisi Genel Başkanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İkili arasında böylece, 9 yıl sonra tekrar bir görüşme gerçekleşmiş oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Netanyahu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak, "İstanbul’daki terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dilediği" belirtildi.

Açıklamada Netanyahu'nun ayrıca Türkiye’nin, Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabalarının dünya için önemli olduğunu ifade ettiği bilgisi yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Binyamin Netanyahu’ya taziye için araması hasebiyle teşekkürlerini iletti. Başkanlık açıklamasına göre, Erdoğan, iki gün önce Batı Şeria’da yaşanan olayın da kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

Erdoğan'ın, İsrail’deki seçim sonuçlarının ülke ve bölge için hayırlara vesile olması temennisinde bulunduğu ifade edildi.

Telefon görüşmesinde, "Türkiye ile İsrail ilişkilerinde iki tarafın da sergilediği güçlü irade sayesinde yeni bir döneme girdiklerini" belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ilişkileri karşılıklı çıkarlar temelinde hassasiyetlere saygı göstererek devam ettirmenin ve sürdürülebilir bir zeminde güçlendirmenin ortak menfaat olduğunu" kaydetti.

Netanyahu tarafının açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta, seçimleri kazanması sebebiyle Netanyahu'yu tebrik etmişti.

Netanyahu'nun sözcüsü yaptığı açıklamada, Erdoğan ve Netanyahu'nun iki ülke arasında ekonomik ve diplomatik bağları mühim seviyede geliştirmeyi görüştüklerini söyledi.

"İlişkilerde yeni bir yol haritası"

Sözcü ayrıca iki liderin, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerde yeni bir döneme yol almak üzere iş birliği içerisinde hareket etme konusunda anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.