Eş Şebab'tan Kenya'da askeri üsse gece baskını

Eş Şebab'tan Kenya'da askeri üsse gece baskını

Eş Şebab'ın Kenya toprakları içerisinde büyük bir askeri üsse baskın düzenlediği bildirildi.

Somali-Kenya hattında çatışmalar şiddetleniyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Eş Şebab bu gece 01.30 sularında Kenya topraklarında bir sınır ötesi baskın düzenledi.

Saldırıda Mandera bölgesinin Wargadud yerleşimi yakınlarında bulunan bir Kenya askeri üssü hedef alındı. Hedef alınan üs Somali topraklarına yaklaşık 45 kilometre mesafede bulunuyor.

Bölgenin konumu:

Hedef alınan askeri üste Kenyalı güçlerin iki ayrı askeri biriminin konuşlu olduğu, saldırının ardından Kenya güçlerinin ağır kayıplar vererek üsten çekildiği, üssün Eş Şebab'ın eline geçtiği ifade edildi.

Eş Şebab üs içerisindeki askeri ekipmanların ve tesislerin yanı sıra bölgedeki telekomünikasyon tesislerini de kullanılamaz hale getirdi.

Grup bölgedeki diğer küçük çaplı askeri üslere de eş zamanlı bombardımanlar düzenledi.

Bölge kaynakları söz konusu saldırının Eş Şebab'ın Kenya topraklarında bir askeri üsse düzenlediği ilk geniş kapsamlı baskın olduğunu ifade etti.

Eş Şebab, son yıllarda Kenya'daki saldırılarını artırma eğiliminde. Yapılanma, bu kapsamda hükümete ve ordu güçlerine ait merkezleri, iletişim hatlarını ve lojistik rotaları hedef alıyor. Aynı zamanda Kenya içinde Batılılara ait merkezler ve ABD üsleri de hedef alınıyor.

2021 yılının Ocak ayında, Kenya'nın Mandera Valisi Ali Roba, Kuzey Kenya'nın yarısının El Kaide'nin Doğu Afrika yapılanması Eş Şebab tarafından kontrol edildiğini ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum