Esed rejimi: Türkiye ile normalleşmenin tek yolu Suriye'den çekilmeleri

Esed rejimi: Türkiye ile normalleşmenin tek yolu Suriye'den çekilmeleri

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi gerektiğini belirtti.

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad Türkiye'nin normalleşme sağlanması için Suriye'den geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Mikdad, dün Latin Amerika Ülkeleri Arap Kurumları Federasyonu’nun (VIA Arab) 50. Olağanüstü konferansının düzenlendiği Şam Üniversitesi’nde Türkiye ile normalleşme süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Esed rejimi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre, Mikdad, "Suriye’nin kuzeyindeki Türk işgali bitecek ve Türkiye, iki ülke arasındaki ilişkileri eski durumuna döndürmenin tek yolunun bu işgalden çekilmek olduğunu biliyor." dedi.

Bakan  Mikdad, "Amerika’nın Suriye’nin kuzeydoğusundaki işgali, zenginliklerini yağmalaması ve bölücü terör gruplarına verdiği destek, kahraman halkımızın Deyrizor ve Haseke’de Suriye Arap Ordusu’nun yanında verdiği mücadele sayesinde bitecektir." ifadelerini de sözlerine ekledi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.