Rusya'dan 'Türkiye-Esed rejimi normalleşmesi' açıklaması

Rusya'dan 'Türkiye-Esed rejimi normalleşmesi' açıklaması

Türkiye ve Esed rejimi ilişkilerine dair de konuşan Lavrov, "Türkiye ve Suriye'ye Adana Mutabakatı'na dönmelerini önerdik" dedi.

Rusya'da yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü ve 1 Eylül Bilgi Günü olması vesilesiyle Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (MGİMO) öğrencilerine hitap eden Lavrov, "Biz çizgimizi ABD'nin aleyhinde, Batı'nın aleyhinde oluşturmuyoruz. Doları 'tabuta koymak' isteğimiz yok. ABD, herkes tarafından kabul edilebilir olan doların rolünü desteklemeyi bırakıyor. İşte sorun bu" ifadelerini kullandı.

Türkiye-Esed rejimi ilişkileri

Türkiye-Esed rejimi ilişkilerinin normalleştirilmesine ilişkin yol haritası taslağına değinen Lavrov, "Yol haritası taslağını bu yılın haziran ayında tüm meslektaşlarımıza ilettik. Şu anda değerlendiriliyor, bu taslağın onaylanabileceği, genel kabul edilebilir duruma getirilmesi için temaslar sürüyor" dedi.

Rusya'nın Türkiye ve Esed rejimine Adana Mutabakatı'na dönmelerini önerdiğini anlatan Lavrov, "Bu anlaşma, terör tehdidinin bulunduğunu ve bu tehdidin ortadan kaldırılmasını, Türkiye'nin Şam'ın onayıyla terörle mücadele yapılarını Sueriye topraklarının belirli bir derinliğine kadar gönderme hakkına sahip olmasını öngörüyordu. Bu anlaşma yürürlüğünü sürdürüyor, kimse onu feshetmedi" diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum