Eski Pakistan Başbakanı Han, tahliye kararına rağmen iki hafta daha hapiste kalacak

Eski Pakistan Başbakanı Han, tahliye kararına rağmen iki hafta daha hapiste kalacak

İmran Han, büyük oranda siyasetin içerisinde olan ordu ile ters düşmesinin ardından Nisan 2022'de Parlamento'da yapılan güvensizlik oylamasıyla görevden alınmıştı.

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, büyük oranda yönetime müdahil olan ordu ile ters düşmesinin ardından Nisan 2022'de Parlamento'da yapılan güvensizlik oylamasıyla görevden alındı. O tarihten bu yana Han hakkında 150'den fazla dava açıldı.

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın 'yolusuzluk' suçlamasıyla aldığı üç yıllık hapis cezasından kefaletle serbest bırakılmasına rağmen en az iki hafta daha yüksek güvenlikli cezaevinde kalacağı bildirildi. 

Han'ın savunma avukatı Intazar Hussain Panjutha, buna sebep olarak bir terörle mücadele mahkemesinin "resmi bir gizli belgenin ifşası" ile ilgili ayrı bir dava kapsamında çarşamba günü Han'ın tutukluluk süresini uzattığını dile getirdi. 

Panjutha, mahkemenin, Pencap eyaletindeki yüksek güvenlikli Attock Cezaevinde kapalı kapılar ardında yapılan kısa bir duruşmanın ardından kararını açıkladığını aktardı. 

Avukat, bir sonraki duruşmanın 2 Eylül'de yapılacağını söyledi.

Uzmanlara göre son gelişme, Yüksek Mahkeme'nin önceki gün eski başbakanın 'yolsuzluk' suçlamasıyla daha önce aldığı mahkumiyet ve üç yıllık hapis cezasını askıya almasının ardından serbest bırakılmasını bekleyen Han ve hukuk ekibi için bir darbe oldu. 

Salı günü İslamabad Yüksek Mahkemesi tarafından kefaletle serbest bırakılmasına hükmedilen karar Han için büyük bir hukuki zafer niteliğindeydi.

Han, 5 Ağustos'tan bu yana cezaevinde tutuluyordu.

Kaynak: Euronews

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.