Filistin halkının Mahmud Abbas rejimine desteği bitme noktasında

Filistin halkının Mahmud Abbas rejimine desteği bitme noktasında

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın Batı Şeria'daki Cenin kentine yönelik ziyareti halk arasında destek toplamak amacı taşıyordu. Ancak ziyaret, Filistinli halk ile Abbas rejimi arasında derinleşen uçurumu gözler önüne serdi.

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin kentine 12 Temmuz günü yaptığı ziyarete halkın ilgisi oldukça düşük kaldı.

Abbas'ın 11 yıl sonra Cenin'e yaptığı ziyaret, İsrail güçlerinin 12 Filistinliyi katletmesi ve altyapıya büyük ölçüde zarar vermesiyle sonuçlanan baskının ardından gerçekleşti.

Abbas'ın Cenin'e yönelik seyahatinin daha kapsamlı olması ve Abbas'ın bölgedeki birçok noktaya gitmesi bekleniyordu.  Buna rağmen ziyaretin yalnızca bir saat sürmesi dikkat çekti.

Filistin yönetiminden yapılan açıklamada, Abbas'ın İsrail saldırıları sonrası Cenin'deki yeniden inşa çalışmalarını denetlemek ve bölgedeki yaşam koşullarını incelemek için bir ziyaret gerçekleştirdiği bilgisi verilmişti.

Ancak Abbas, ziyaretinde, Cenin mülteci kampının girişinin ötesine geçmedi. Halk, burada konuşma yapan Abbas'ı dinlemek yerine Filistin direniş gruplarına destek sloganları attı. 

Middle East Eye'ın haberine göre, kent sakinlerinden Maher Mari Abbas'ın Cenin'e ziyareti hakkında "Baskın sırasında, başkan sadece bizden değil, televizyon ekranlarından da uzak kaldı ve kampta işlenen vahşetleri kınamadı. Bu tutum karşısında bu ziyarete nasıl itimat edebiliriz?" dedi.

5 Temmuz günü, İsrail'in bölgeye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin cenazesi sırasında halk, cenazeye katılan Abbas rejimine bağlı yetkililere tepki göstermişti.

Filistin halkı, İsrail güçlerinin saldırıları karşısında Filistin yönetiminin tepkisiz kaldığını ve kendilerini terk ettiğini savunuyor. Bölge halkı, Filistin yönetimini Yahudi yerleşimcilerin artan saldırılarına karşı da önlem almamakla suçluyor.

Yaşanan olaylar paralelinde bölgede Abbas rejimine yönelik halk desteğinin bitme noktasına gelmiş olduğu dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.