Filistinli gruplar Yahudi yerleşimlere roket saldırısı başlattı

Filistinli gruplar Yahudi yerleşimlere roket saldırısı başlattı

İsrail'in Gazze'de düzenlediği hava saldırısında 13 Filistinliyi öldürmesi sonrasında Filistinli gruplar Gazze'den İsrail'deki yerleşim yerlerine roket fırlattı.

Filistinli silahlı gruplar, İsrail'in hava saldırılarına çok sayıda roketle karşılık verdi.

Filistin İslami Cihad Hareketi, bugün başta İsrail'in başkenti Tel Aviv olmak üzere birçok yerleşime onlarca roket fırlattı.

İsrail topraklarına yönelik saldırılar sonrası Tel Aviv dahil birçok yerleşim yerinde roket sirenleri duyuldu. İsrail hava savunma sistemlerinin bazı roketleri engellediği ifade edilirken bir roketin Sderot yerleşiminde bir eve düştüğü, ölü ve yaralının olmadığı belirtildi.

Filistinli silahlı grupların roket saldırıları sonucunda 5 İsraillinin yaralandığı ifade edildi.

İsrail güçleri ise Filistinli grupların roket fırlatmasının ardından Gazze Şeridi'ne yeniden hava saldırıları başlattı. İsrail'in Gazze'ye yönelik bugünkü saldırılarında 2 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne dünden bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye, yaralı sayısı 37'ye yükseldi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.