İsrail'in Gazze saldırılarında üç günde 27 Filistinli can verdi

İsrail'in Gazze saldırılarında üç günde 27 Filistinli can verdi

İsrail'in Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırlarında üçüncü güne girilirken 27 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

(Fotoğraf: Twitter)

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları üçüncü gününde de devam ediyor.

El Cezire İngilizce servisinin aktardığına göre İsrail güçleri, Gazze'ye hava saldırılarında 5'i kadın 5'i çocuk 27 Filistinliyi öldürdü.

Gazze'ye yönelik gerçekleştirilen İsrail hava saldırıları sonucu ölenler arasında Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları'nda Füze Birimi Komutanı Ali Gali'nin de bulunduğu bildirildi.

Filistin İslami Cihad liderlerinden Ali Gali'nin, İsrail tarafından Gazze'deki Han Yunus kentinin kuzeybatısındaki Hamad kasabasında hedef alındığı belirtildi.

Üst düzey liderlerden Gali'nin İsrail saldırılarında hayatını kaybetmesinin ardından İslami Cihad'ın İsrail topraklarına roket saldırılarını yoğunlaştırması bekleniyor.

Öte yandan Filistinli gruplar bugün sabah saat 10.22 sularına kadar İsrail topraklarına yönelik roket saldırılarına devam ederken birçok kentte sirenler duyuldu.

Mısır, Filistinli gruplar ile İsrail arasında ateşkes görüşmelerini başlatmaya çalışsa da tarafların karşılıklı saldırıları şu ana kadar devam etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sükunetin yalnızca kendilerinin istediği vakitte sağlanacağını söyledi.

Diğer taraftan Filistin Gazeteciler Sendikası (PSJ), İsrail'in yabancı gazetecileri Gazze'ye girişini engellemekle suçladı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.