"İsrail Batı Şeria'ya yönelik kapsamlı bir askeri harekat hazırlığında"

"İsrail Batı Şeria'ya yönelik kapsamlı bir askeri harekat hazırlığında"

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bazı şartların yerine getirilmesi halinde Başbakan Netanyahu ile gerilimin biteceğini söyledi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Batı Şeria'ya geniş kapsamlı bir askeri operasyonu yönetmek istediğini söyledi.

İsrail kamu yayın kuruluşunun (KAN) haberine göre, Ben-Gvir, bazı şartların yerine getirilmesi halind eBaşbakan Binyamin Netanyahu ile yaşadığı anlaşmazlığı sona erdireceğini belirtti.

Filistinlilere karşı görüşleriyle bilinen Ben-Gvir, Netanyahu ile anlaşmazlığın çözümü için Batı Şeria'ya askeri operasyon başlatmak üzere kendisine yeşil ışık yakılması ve İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere yönelik sert tedbirler alınması şartını koştu.

İsrail merkezli Kanal 13'ün haberinde ise Netanyahu'nun İsrail'in askeri ve güvenlik teşkilatı liderlerinin desteği olmadan Ben-Gvir'in Batı Şeria'ya yönelik operasyon gerçekleştirme taleplerini görmezden geleceğini ifade etti.

İsrail güçleri halihazırda işgal altındaki Batı Şeria'ya rutin şekilde baskın düzenliyor. Batı Şeria'ya yönelik baskınlarda çocukların da aralarında bulunduğu 110'u aşkın Filistinlinin öldürüldüğü biliniyor.

Ben-Gvir'in talebinin kabul edilmesi durumunda İsrail güçlerinin Batı Şeria baskınlarında Filistinlilerin olağandan çok daha zarar görebileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.