Rapor: İsrail güçleri öldürdükleri gazetecilerden sorumlu tutulmuyor

Rapor: İsrail güçleri öldürdükleri gazetecilerden sorumlu tutulmuyor

İsrail güçleri, öldürdükleri 20 gazetecinin ölümünden 22 yıldır sorumlu tutulmuyor.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), İsrail'in son 22 yılda 20 gazeteciyi öldürdüğünü açıkladı.

CPJ tarafından salı günü yayımlanan bir raporda, İsrail'in 18'i Filistinli 2'si yabancı toplamda 20 gazeteciyi öldürdüğü ve bu gazetecileri öldüren askerlerini işledikleri suçlardan sorumlu tutmadığı bilgisi yer aldı.

"Ölümcül Model" adlı raporda, İsrail'in, 2001'de düzenlediği hava saldırısında öldürdüğü Filistinli gazeteci Muhammed el Bişavi'nin ölümünden halen sorumlu tutulmadığı vurgulandı.

Filistinli gazeteci El Bişavi, İkinci İntifada sürecinde Nablus'ta bir Hamas lideriyle yaptığı görüşme sırasında İsrail saldırısının hedefi olmuştu.

photo-2023-05-10-11-56-05.jpg

CJP yetkilisi Robert Mahone, son 22 yılda İsrail güçlerinin açtığı ateşte hayatını kaybeden 20 gazetecinin ölümünden İsrail ordusunun bir personelinin bile sorumlu tutulmadığına dikkati çekti.

Raporda ayrıca İsrail, gazetecilerin çalışmalarını engellemek ve öldürülen gazetecileri "terörist" olarak yaftalamakla suçlandı.

İsrail güçleri son olarak Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile'yi öldürmüştü.

İsrail askerleri hangi gazeteciyi hangi bölgede öldürdü?

photo-2023-05-10-12-02-44.jpg

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.