Filistinli lider Abbas, 11 yıl sonra Cenin'de

Filistinli lider Abbas, 11 yıl sonra Cenin'de

Filistinli lider Abbas, İsrail güçlerinin şehrin altyapısına büyük zarar verdiği Cenin'e bir ziyarette bulundu.

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas, İsrail'in geniş kapsamlı bir baskın gerçekleştirmesinin ardından Cenin kentini ziyaret etti.

Abbas'ı ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu heyetini taşıyan askeri helikopter, bugün Cenin kentine iniş yaptı.

11 yıl sonra ilk ziyaret

11 yıl sonra ilk kez Cenin'e bir ziyaret gerçekleştiren Abbas'ın FKÖ heyetiyle birlikte şehir merkezi ve İsrail güçleriyle çatışmalara sahne olan Cenin mülteci kampında incelemelerde bulunması bekleniyor.

Filistin devlet başkanlığından yapılan açıklamada, Abbas'ın İsrail askerlerinin saldırıları sonrası altyapısı zarar gören Cenin şehri ve kamp çevresinin yeniden inşası sürecindeki ilerlemeyi denetleyeceği belirtildi.

İsrail askerleri düzenli olarak işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine baskınlar düzenliyor. Son baskınlarda Cenin'deki Filistinli grupların çatışmalarda el yapımı patlayıcılar kullanması sonrası İsrail güçleri büyük zarar görmüştü.

Yakın bir zamandaki baskında da Filistinli grupların yollara döşedikleri el yapımı patlayıcılara karşılık olarak İsrail, şehrin altyapısına büyük ölçüde zarar vermişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.