İsrail keskin nişancılarının Filistinli çocuğu katlettiği görüntüler ortaya çıktı

İsrail keskin nişancılarının Filistinli çocuğu katlettiği görüntüler ortaya çıktı

Cenin'deki güvenlik kameraları, İsrail askerlerinin bölgeye baskın yaptığı vakitte silahsız bir Filistinliyi kasten öldürdüğünü görüntüledi.

İsrail güçlerinin geçtiğimiz günlerde işgal altındaki Batı Şeria'da Cenin bölgesine yönelik düzenlediği baskın sırasında 16 yaşındaki Filistinli çocuğu silahsız olmasına rağmen kasten öldürdüğü ortaya çıktı.

Bölgedeki güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde silahsız olan 16 yaşındaki Filistinli Abdurrahman Hasan Ahmed Hardan'ın, İsrail keskin nişancıları tarafından Cenin'de yol ortasında öldürüldüğü görüldü.

Hardan, İsrail saldırıları sonrası camilerden yükselen kan bağışı çağrıları sonrası bölgedeki El Amal hastanesine doğru harekete geçmişti. Ancak silahsız olduğu görülen Hardan hastanenin önünde İsrail keskin nişancılarınca vurularak öldürüldü.

"İşgal güçleri onu acımasız bir biçimde öldürdü ve silahlı çatışmada yer almakla suçladı. O bir silah veya herhangi bir şey taşımıyordu. Çocuktu o." diyen 16 yaşındaki Hardan'ın annesi, "Sıradan bir çocuktu, onların deyimiyle bir terörist değildi. Zaten onların gözünde silahlı olsun veya olmasın her Filistinli bir terörist sayılıyor." diye konuştu.

Böylece İsrail'in Cenin'e düzenlediği baskınlarda yalnızca Filistinli silahlı gruplara mensup kişileri öldürdüğüne ilişkin iddiaları yalanlanmış oldu. İsrail söz konusu saldırılarında öldürdüğü 4'ü çocuk 12 Filistinlinin silahlı grup üyesi olduğunu savunmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.