İsrail Irak'a hava saldırısı mı düzenleyecek?

İsrail Irak'a hava saldırısı mı düzenleyecek?

İsrail-Rusya vatandaşı araştırmacı Elizabeth Tsurkov'un kaçırılması sonrası Irak içinde İsrail'in hava saldırısı düzenleyeceği endişesi mevcut.

Irak'ta İsrail-Rusya çifte vatandaşı araştırmacı Elizabeth Tsurkov'un İran destekli milislerce kaçırıldığının ortaya çıkmasının ardından İsrail'in hava saldırıları gerçekleştireceği ihtimalinden endişe edildiği bildirildi.

Iraklı siyasi kaynaklar, İngiltere merkezli Elaph gazetesine verdikleri demeçte, Bağdat yönetimi içinde İsrail'in araştırmacı Tsurkov'u kaçırmakla suçladığı İran destekli Şii milis örgüt Ketaib Hizbullah'a yönelik hava saldırısı düzenleyebileceği endişesi bulunduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden çarşamba günü yapılan açıklamada, 36 yaşındaki Tsurkov'un Ketaib Hizbullah tarafından kaçırıldığı iddia edilmiş ve olaydan Irak sorumlu tutulmuştu.

Iraklı kaynaklar, Netanyahu'nun ofisinin açıklamasının ardından Bağdat yönetimi içinde İsrail'in Irak topraklarına yönelik hava saldırısı düzenleyebileceğine ilişkin endişelerin arttığını belirtti.

Ketaib Hizbullah ise İsrail hükümetinin suçlamaları sonrası, kaçırılma olayıyla bir alakasının bulunmadığını ifade eden bir açıklama yayımladı.

Eski bir asker olan İsrailli araştırmacı Tsurkov, Mart ayı başlarında Bağdat'ta kaçırılmıştı.

Tsurkov'un kaçırıldığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.