Filistinli lider Adnan İsrail cezaevinde açlık grevinde can verdi

Filistinli lider Adnan İsrail cezaevinde açlık grevinde can verdi

İsrail'in kendisini hapsetmesi sebebiyle 4 Şubat'tan bu yana açlık grevinde olan Filistin İslami Cihad liderlerinden Hıdır Adnan'ın 'tıbbi ihmal' nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

İsrail tarafından hapsedilen ve yaklaşık 90 gündür açlık grevinde olan Filistin İslami Cihad liderlerinden Hıdır Adnan'ın tıbbi ihmal sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

İslami Cihad Hareketi, Adnan'ın ölümünün duyurulmasının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in "bu suçun bedelini ödeyeceğini" ilan etti.

İsrail, Adnan'ın ölümü sonrası Filistinli grupların abluka altındaki Gazze Şeridi'nden roket fırlattığını açıkladı.

Eski Filistin Enformasyon Bakanı Mustafa Bergusi, İsrail hükümetinin ve İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in "bu suikast eyleminden kişisel olarak sorumlu" olduğunu söyledi.

Bergusi "Bunu bir suikast eylemi olarak tanımlıyorum, zira İsrail hükümeti ve askeri mahkemesi, 87 gün açlık grevinde olan ve herhangi bir tıbbi tedavisi yapılmayan bir kişinin her an ölebileceğini çok iyi biliyordu." dedi.

İslami Cihad Hareketi'nin Batı Şeria'daki liderlerinden Adnan, İsrail tarafından gözaltına alındığı 4 Şubat tarihinden bu yana, 87 gündür açlık grevindeydi.

Filistinli kaynakların aktardığı bilgilere göre Adnan, 4 Şubat gecesinde işgal altındaki Batı Şeria'da Cenin kentinin güney bölgesindeki Arrabe yerleşiminde yer alan evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı.

9 çocuk babası Hıdır Adnan, herhangi bir suçlama, kanıt olmaksızın ve bir duruşma olmaksızın 'idari tutukluluk' kapsamında gözaltına alınmıştı.

Adnan, gözaltına alındıktan hemen sonra açlık grevine başladığını ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.