İsrail'in Gazze saldırılarında yaşlı bir Filistinli can verdi

İsrail'in Gazze saldırılarında yaşlı bir Filistinli can verdi

İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında 58 yaşındaki Haşil Mübarek Selman'ın yaşamını yitirdiği ve 5 Filistinin yaralandığı bildirildi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları sonucu yaşlı bir Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Middle East Eye'ın Filistin Sağlık Bakanlığına dayandırdığı habere göre, İsrail'in dün gece Gazze'ye gerçekleştirdiği hava saldırılarında 58 yaşındaki Haşil Mübarek Selman'ın yaşamını yitirdiği ve 5 Filistinin yaralandığı belirtildi.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Batı Şeria'daki liderlerinden Hıdır Adnan'ın İsrail hapishanelerinde hayatını kaybetmesi sonrası İsrail ile Filistinli gruplar arasında gerilim artmış ve bu durum karşılıklı saldırılara yol açmıştı.

Öte yandan gerilimin daha da artmaması amacıyla Birleşmiş Milletler, Mısır ve Katar'ın devreye girmesiyle İsrail ve Filistinli gruplar arasında ateşkes sağlanmıştı.

Ateşkesin ardından saldırılar karşılıklı olarak durduruldu.

İsrail'in bombardımanlarının Gazze'de sivil altyapıya büyük zarar verdiği kaydedilirken, saldırıların yeniden başlamasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.