Filistinlilerin güvenini kazanmak isteyen Mahmud Abbas 8 valiyi görevden aldı

Filistinlilerin güvenini kazanmak isteyen Mahmud Abbas 8 valiyi görevden aldı

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas, Batı Şeria'da 8 bölgenin valisini görevden aldı.

(Fotoğraf)

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan birçok ilin valisini görevden aldı.

Mahmud Abbas yönetimi, bölgenin kuzeyinde İsrail'in baskınlarını artırdığı Nablus, Cenin ve Tulkarm illeri dahil toplamda 8 ilin valisini görevden azledildiğinin duyurulduğu bir kararname yayımladı.

Abbas'ın ofisinden yapılan açıklamada, yeni vali atamalarının kurulacak bir komiteyle belirleneceği ifade edildi.

Filistin yönetimi uzun bir süredir siyasi yolsuzluklarla çalkalanıyor. Bazı uzmanlar, Abbas'ın valileri görevden alma kararını, Filistin yönetiminin itibarının düştüğünü kabul etmesi olarak yorumluyor.

Associated Press'in haberine göre, siyasi analist Jehad Harb, "Valillerin değiştirilmesi kararı, yönetime yeni bir yüz kazandırıyor, bu da bilhassa valilerin tüm güvenlik konularından sorumluluk sahibi olduğu açısından önemli. Ancak bu karar hakikatte hiçbir şeyi değiştirmeyecek. (Abbas) halkın güvenini yeniden kazanmaya çalışıyor ama bunu başarması için çok daha fazlasını yapması gerekecek." diye konuştu.

Filistin yönetiminin kontrolü altındaki bölgelerde 2006'dan bu yana ulusal seçimler yapılmıyor. Abbas'ın görev süresi 2009'da dolmuştu ancak 17 yıldır başkanlık koltuğunda oturuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.