Hamas'tan Abbas rejimine: Filistinli gruplara yönelik gözaltılara son verin

Hamas'tan Abbas rejimine: Filistinli gruplara yönelik gözaltılara son verin

Hamas lideri İsmail Heniye, Filistinli silahlı gruplara karşı devam eden siyasi gözaltılara son verilmesi çağrısı yaptı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) lideri İsmail Heniye, Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas'a İsrail'le güvenlik iş birliğini ve siyasi tutuklamalara bir son vermesi gerektiği çağrısında bulundu.

Filistinli gruplar pazar günü, İsrail'in artan saldırıları sonrası Filistin'deki durumu ele almak üzere Mısır'da bir araya geldi. Görüşmelere Abbas rejimini boykot eden Filistin İslami Cihad Hareketi'nden temsilciler katılmadı.

Abbas'a Filistin yönetiminin İsrail'le güvenlik iş birliğini sona erdirmesi çağrısı yapan Heniye, Filistin yönetiminin söz konusu güvenlik iş birliği çerçevesinde yaptığı baskınlarda Filistinli silahlı gruplara yönelik gözaltı kampanyasını sonlandırması gerektiğini belirtti.

Hamas lideri Heniye, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) içinde yeniden yapılandırılmaya gidilmesi gerektiğini ifade ederken "özgür demokratik seçimler temel alınarak yeni ve kapsayıcı bir parlamento tesis edilmesi" gerektiğini söyledi.

Filistin yönetimi lideri Abbas ise, "2007'deki darbe ve sonrasında başımıza gelen bölünme bitmelidir." diye konuştu.

Abbas 17 yıldır Filistin yönetiminin başkanlığını yapıyor ve seçime gitmeyi reddediyor.

Öte yandan, Mısır'daki toplantılarda Hamas ile Filistin yönetimi arasında müzakerelere devam edilmesi amacıyla uzlaşma komisyonu kurulduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.