Mahmud Abbas yönetimi Hamas bağlantılı öğrenci liderini gözaltına aldı

Mahmud Abbas yönetimi Hamas bağlantılı öğrenci liderini gözaltına aldı

Filistin yönetimi, Hamas bağlantılı El Vefa İslami bloğunu temsil eden ve Birzeit Üniversitesi'ndeki Öğrenci Konseyi'nde lider olarak seçilen Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin yönetiminin, Birzeit Üniversitesi'nde Öğrenci Konseyi Başkanı olarak seçilen 23 yaşındaki Filistinliyi gözaltına alması tepki çekti.

Yerel kaynaklara göre, sivil kıyafetli Filistin yönetimi güvenlik güçleri, 18 Haziran günü akşam saatlerinde, Ramallah'ta Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi lideri olan 23 yaşındaki Abdulmecid Hasan'ı kuvvet kullanarak gözaltına aldı.

Öğrenci Konseyi Başkanı Hasan'ın kız kardeşi Şatha Hasan, Middle East Monitor'e yaptığı açıklamada, kardeşinin darp edilerek gözaltına alındığını söyledi.

Hasan'ın neden gözaltına alındığı henüz bilinmiyor.

Filistin yönetiminin Hasan'ı Hamas bağlantısı sebebiyle gözaltına almış olabileceği düşünülüyor.

Hamas bağlantılı El Vefa İslami bloğu, Birzeit Üniversitesi'ndeki öğrenci konseyi seçimlerinde oyların yüzde 49'unu elde ederek 51 sandalyeden 25'ini kazanmıştı.

Mahmud Abbas yönetimi yanlısı Yaser Arafat Bloku ise 20 koltuğu elde ederek seçimlerde 2'inci sırada yer almıştı.

Hamas bağlantılı grupların elde ettiği zaferler, harekete olan desteğin Filistin genelinde ve bilhassa Batı Şeria'da arttığı şeklinde yorumlanıyor.

Batı Şeria'da Yaser Arafat'ın ölümünden sonra Mahmud Abbas'ın başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana genel seçimler yapılmıyor.

Bölgedeki üniversitelerde gerçekleşen seçimler ise halkın ve özellikle gençlerin siyasi tutumunun değerlendirilmesi için bir test görevi görüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.