Gazze'de ateşkes: İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan bölge turuna başlıyor

Gazze'de ateşkes: İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan bölge turuna başlıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik hedef gözetmeyen saldırıları devam ederken Tahran yönetimi İsrail karşıtı cephenin 'genişleyebileceği' tehdidinde bulunmuştu.

İran'ın en üst düzey güvenlik kurumuna yakınlığıyla bilinen "Nournews" ajansının Çarşamba günü bildirdiğine göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hamas ile İsrail arasında dört günlük ateşkes ilan edilmesinin ardından bölge turuna başlıyor.

Ajans konuyla ilgili haberinde, "Ziyaret, İran'ın Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurma, ablukayı kaldırma ve mazlum Gazze halkına insani yardım gönderme yönündeki diplomatik çabaları doğrultusunda gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas ve İsrail hükümeti, İsrail'de tutuklu bulunan 150 Filistinliye karşılık Gazze'de tutulan 50 rehinenin serbest bırakılması ve kuşatma altındaki bölgeye insani yardım girişine izin verilmesi için çatışmalara dört gün ara verilmesi konusunda anlaştı.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.