Hafter'den Libya'da 'yeni hükümet' çağrısı

Hafter'den Libya'da 'yeni hükümet' çağrısı

Halife Hafter Libya'nın doğusundaki siyasi yetkililere yeni bir hükümet kurulması konusunda çağrıda bulundu.

Libya'nın doğusunu askeri olarak fiili kontrolü altında bulunduran Halife Hafter, bölgedeki siyasi güçlere yeni bir hükümet kurma çağrısı yaptı.

"Libya Ulusal Ordusu" adlı askeri oluşumun lideri Hafter, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, ülkenin doğusundaki siyasi güçlerce seçim yasalarını belirlemek üzere kurulan "6+6 komitesini" memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Hafter, Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi (TM) ve Devlet Yüksek Konseyi'ne (DYK) ülkede yeni bir hükümet kurulması çağrısında bulundu.

Açıklamasında Hafter TM ve DYK'nin ülkedeki bölünmüş siyasi yapıya son vermesi gerektiğini, yekpare bir teknokratlar hükümeti kurularak ülke çapında seçimler gerçekleştirilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Hafter Birleşimiş Milletler'e de sürece katkı sağlama çağrısı yaptı.

Halife Hafter son dönemde siyasi yetkililerle yaptığı görüşmelere hız vermiş durumda. Bu kapsamda ülkenin doğusunda yeni bir siyasi yapı kurulması ve ülke genelinde tek bir hükümete doğru yol alınması isteniyor.

Bu girişimler Libya'nın batısındaki yapıları ve Trablus yönetimini ise kapsamıyor.

Libya'nın doğusunda atılan adımların taraflar arasında yeni çatışmalara yol açmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.