İtalya 10 yıldır Libya'ya uyguladığı hava ambargosunu kaldırdı

İtalya 10 yıldır Libya'ya uyguladığı hava ambargosunu kaldırdı

Libya'da Trablus merkezli Ulusal Birlik Hükümeti'nin İtalya Büyükelçisi Muhammed Yunus, Libya'ya uygulanan hava amborgosunun kaldırıldığını açıkladı.

Libya'da Trablus merkezli Ulusal Birlik Hükümeti'nin İtalya Büyükelçisi Muhammed Yunus, İtalyan hükümetinin Libya'ya uygulanan hava ambargosuna son verdiğini duyurdu.

Yunus, pazar günü yaptığı açıklamada, İtalya'nın hava ambargosunu kaldırmasının ardından Libya'dan en iyi ihtimalle iki ay içinde Avrupa ülkelerine direkt uçuşlara başlanacağını belirtti.

İtalya'nın hava ambargosunu kaldırmasını Libya'da son zamanlarda iyileşen güvenlik koşullarından kaynaklandığını belirten Yunus, Libya halkını "bu kazanımları korumaya" ve güvenlik ve istikrarı artırmak için çabalamaya çağırdı.

İtalya, Libya sivil havacılığına 10 yıldır ambargo uyguluyordu. Söz konusu ambargo, Libya Hava Yollarına ait uçakların Avrupa ülkelerinin üzerinden uçmasına engel oluyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.