17 yıldan bu yana ilk ziyaret: Libya Dışişleri Bakanı İran'da

17 yıldan bu yana ilk ziyaret: Libya Dışişleri Bakanı İran'da

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Dışişleri Bakanı El Menguş, Tahran'a yaptığı ziyarette İranlı mevkidaşı Abdullahiyan ile ikili ilişkileri ele aldı.

Libya'dan İran'a 17 yıl sonra Dışişleri Bakanlığı düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşti.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Dışişleri Bakanı Necla el Menguş, dün temaslarda bulunmak üzere gittiği Tahran'da İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan tarafından karşılandı.

Menguş ile Abdullahiyan arasında yapılan görüşmede "ikili ilişkiler ve bölgesel konular" değerlendirildi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, ikili ilişkileri geliştirmeye kararlı olduklarını belirterek ticari, ekonomik, sanayi, bilim ve teknoloji gibi alanlarında iş birliği yapılması konusunda ortak karar alındığını ifade etti.

İki bakan, Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin Tahran'daki diplomatik misyonunun büyükelçilik düzeyine yükseltilmesi, İran'ın Trablus Büyükelçiliğinin yeniden açılması ve iki ülke arasındaki deniz taşımacılığının yeniden başlaması gibi son dönemde Libya-İran arasındaki ilişkilerde meydana gelen gelişmelerden memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.