Libya'da silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısı 55'e yükseldi

Libya'da silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısı 55'e yükseldi

Libya’da taraflar arasında ateşkese varılmadan önce yaşanan çatışmalarda ölenlerin sayısının 55’e çıktığı bildirildi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta Özel Caydırıcılık Kuvvetleri (RADA) ile 444 Tugayı güçleri arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısının 55'e yükseldiği açıklandı.

Ülkedeki İlk Yardım ve Destek Merkezi tarafından yapılan açıklamada, iki gün süren çatışmalarda 55 kişinin öldüğü, 146 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Can kayıplarının çatışmaların taraflarından mı yoksa sivillerden mi oluştuğu henüz bilinmiyor.

Çatışmaların sebebi neydi?

Özel Caydırıcılık Kuvvetleri’nin (RADA), 444 Tugayı'nın Komutanı Albay Mahmud Hamza'yı Mitiga Uluslararası Havalimanı'nda gözaltına alması üzerine patlak vermişti.

Ancak çatışmalar, RADA'nın 444 Tugayı Komutanı Hamza'yı serbest bırakması ve savaşçıların üslerine geri çekilmesi sonrasında kesildi.

Yerel kaynaklar, Hamza'nın son çıkan çatışmalarda tarafsız kalan hükümet bağlantılı bir silahlı grupa teslim edilmesi konusunda anlaşmaya varılmasının ardından ateşkes yapıldığını aktardı.

RADA İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösterirken 444 Tugayı ise Savunma Bakanlığı'na bağlı. 444 Tugayı başkentin birçok bölgesini kontrol altında tutuyor.

444 Tugayı, başkentin büyük bölümünde ve Trablus'un güneyindeki bazı bölgelerde kontrolü elinde tutuyor. 444 Tugayı Komutanı Hamza, daha önce RADA içerisinde yetkili bir isimdi.

RADA ise Mitiga Uluslararası Havalimanını ve çevresindeki sahil şeridini ve ülkenin doğusuna giden ana yolun bir kısmını kontrol ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.