Hafter Libya'nın güneyinde Çadlı muhalif gruplara karşı operasyon başlattı

Hafter Libya'nın güneyinde Çadlı muhalif gruplara karşı operasyon başlattı

Hafter güçlerinin Libya'nın güneyini merkez edinen Çadlı muhalif gruplara karşı askeri operasyon başlattığı rapor edildi.

Libya'nın doğusunu kontrolü altında bulunduran Halife Hafter'e bağlı güçler, ülkenin güney sınırında Çadlı muhalif gruplara karşı askeri operasyon başlattığını açıkladı.

Bölge kaynakları Hafter güçlerinin Libya'nın güneyini merkez edinen Çadlı gruplara bombardıman düzenlediğini ifade etti.

Ülkenin güney sınırında kontrolü ele almanın hedeflendiği askeri operasyon duyurusu Hafter liderliğindeki "Libya Ulusal Ordusu" adlı oluşumun sözcüsü Ahmed el Mismari tarafından yapıldı.

El Mismari, cuma günü yaptığı açıklamada, "ülkenin güneyindeki sınırları ve vatandaşları güvence altına almak için başlatılan geniş kapsamlı askeri operasyonla Libya'nın tüm topraklarında kontrol ve nüfuzu genişletmenin amaçlandığını" söyledi.

"Libya Ulusal Ordusu" adlı oluşumun sözcüsü ayrıca Batı Afrika'daki ülkelerde mevcut siyasi gerilimler ve çatışmaların da askeri operasyon başlatmanın gerekçelerinden biri olduğunu belirtti.

Bölgedeki Çadlı gruplar bir süredir operasyonların hedefindeydi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.