İsrail ile görüşmesi tepki çekmişti: 'Libya Dışişleri Bakanı Türkiye'ye kaçtı' iddiası

İsrail ile görüşmesi tepki çekmişti: 'Libya Dışişleri Bakanı Türkiye'ye kaçtı' iddiası

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen'le İtalya'da görüşmesinin ardından açığa alınan Libya Dışişleri Bakanı El Menguş'un "güvenlik endişeleri" nedeniyle Türkiye'ye gittiği iddia edildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile bir araya gelmesi sonrası açığa alınan Libya Ulusal Hükümetinin eski Dışişleri Bakanı Necla el Menguş'un Türkiye'ye kaçtığı bildirildi.

New York Times'ın haberine göre, El Menguş'un yardımcısı Salmin Asad yaptığı açıklamada, Necla el Menguş'un "güvenlik endişeleri" sebebiyle Türkiye'ye gittiğini söyledi.

Öte yandan Libya İç Güvenlik Teşkilatı, açığa alınması sonrası El Menguş'e seyahat yasağı konulduğunu açıklamıştı.

Libya halkı, Menguş'un Cohen ile bir araya geldiği haberinin ortaya çıkmasının ardından iki bakan arasında gerçekleşen görüşmelere büyük bir tepki göstermişti.

Tepkilerin ardından, Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe, İsrail Dışişleri Bakanı Cohen ile görüştüğü gerekçesiyle Menguş'u açığa almıştı. Açığa alınan Menguş hakkında soruşturma başlatılmıştı

Libya yönetimine bağlı fetva kurumu "Libya Daru'l İfta"sı da yayınladığı açıklamada, İsrail ile yapılan görüşmeyi "Libya'nın ilkelerine yönelik açık bir saldırı" olarak niteledi ve Menguş'un görevden alınarak hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Libya İsrail'i diplomatik olarak tanımıyordu.

Görüşmeyi İsrail açıkladı

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Cohen ve El Menguş'un İtalya'nın başkenti Roma'da geçen hafta düzenlenen bir toplantıda görüştüğü belirtildi.

Toplantıya İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ev sahipliği yaptı.

Cohen, El Menguş ile iki ülkenin ilişkilerinin ele alınmasının yanı sıra Libya Yahudilerinin mirasının korunmasının önemini masaya yatırdıklarını bildirdi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum