Libya'da Merkez Bankaları birleşti

Libya'da Merkez Bankaları birleşti

Libya Merkez Bankası, ülkede yaşanan iç savaş nedeniyle 2014’de ikiye ayrılan yapısını tekrar tek bir çatı altında birleştirdi.

Libya Merkez Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Trablus'ta, Merkez Bankası Başkanı (Trablus'taki) es-Sıddık Ömer el-Kebir, Başkan Yardımcısı Meri Miftah ve bankanın Trablus ve Bingazi'deki danışmanlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda, Trablus (batı) ve Bingazi (doğu) kentlerinde iki ayrı yapı olarak faaliyet gösteren bankanın birleştirilmesine karar verildi.

Açıklamaya göre, toplantıyla, Libyalı tarafların birleşmeyi destekleyen çalışmaları taçlandırılmış oldu.

Libya Başkanlık Konseyi, Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ve Başbakan Abdulhamid ed-Dibeybe sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla Merkez Bankasının birleşme kararından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Başkanlık Konseyi, açıklamasında, Merkez Bankasının yıllarca süren bölünmenin ardından yeniden tek bir çatı altında birleşmesi için yürütülen çalışmalar memnuniyetle karşılandı.

Açıklamada, Merkez Bankası yönetimine, parçalanmanın izlerini silmek için çalışma ve diğer devlet kurumlarına da "birleşme" konusunda örnek olma çağrısı yapıldı.

Bankanın birleşmesini tebrik eden Akile Salih de açıklamasında, ülkedeki tüm kurumları, Merkez Bankasını örnek alarak bölünmeyi sonlandırmaya çağırdı.

Dibeybe ise, "birleşme kararının, bu önemli iktisadi kurumun performansının artırılmasında önemli bir dönüm noktası olacağı" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.