Hamas'ın serbest bıraktığı İsrailliler hakkında ne biliniyor?

Hamas'ın serbest bıraktığı İsrailliler hakkında ne biliniyor?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrailli bir kadın ve iki çocuğun serbest bırakıldığını gösteren bir video yayınladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları İsrailli bir kadın rehine ve iki çocuğun serbest bırakıldığını gösteren bir video yayınladı.

Çarşamba akşamı Al Jazeera'da yayınlanan görüntülerde kimliği açıklanmayan kadın ve çocuklar uzaktan kayda alınmış bir videoda görülüyor.

Muhtemelen Kassam Tugaylarına bağlı kişiler, onları İsrail ile Gazze arasındaki bir çitin yakınındaki açık bir alana bıraktıktan sonra uzaklaşırken görülüyor.

Ne zaman çekildiği belirtilmeyen videoyu İsrail "tiyatro" olarak nitelendirdi.

İsrail ordusunun Arap medyası sözcüsü Avichay Adraee X'te Arapça yaptığı açıklamada, "Tüm dünya, yüzlerce masum çocuk ve kadını terörist bir saldırı ve iğrenç bir katliamla infaz eden barbar bir örgüt olarak çirkin ve gerçek yüzünü gördükten sonra Hamas, medya sözcüsü aracılığıyla bir propaganda videosu yayınlama tiyatrosuyla gerçeği değiştirmeye çalışıyor" dedi.

Sözcü, "Gerçek açık ve nettir ve önümüzdeki günlerde daha da netleşecektir. Hamas IŞİD'den daha kötüdür ve biz durmaksızın Hamas'ı vurmaya devam edeceğiz." ifadelerini de ekledi.

Serbest bırakılan kadın İsrail vatandaşı

Hamas'ın silahlı kanadı Kasım Tugayları yaptığı açıklamada kadının İsrail vatandaşı olduğunu söyledi.

AFP haber ajansının haberine göre açıklamada, "İsrailli bir yerleşimci ve iki çocuğu çatışmalar sırasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı" denildi.

Al Jazeera'dan Huda Abdulhamid, İsrail medyasının videoyu "bir tutam tuz" olarak nitelendirdiğini aktardı ve ekledi:

"Bir muhabir Hamas'ın hasar tespiti yaptığını ve bunun bir medya gösterisi olduğunu söyledi. Diğer İsrail kanalları bu yayının daha önce gerçekleştiğini söylüyor. Bazıları ise Cumartesi günü olduğunu ve Hamas'ın şu anda uluslararası imajını düzeltmeye çalıştığını söylüyor."

Huda Abdulhamid, "Görüntüler hala ülke çapında yayılıyor, Al Jazeera'da yeni yayınlandı, insanlar gördüklerini sindirmeye çalışıyor" dedi ve şu ana kadar "çelişkili" tepkiler olduğunu sözlerine ekledi.

Hamas öncülüğündeki Filistinli grupların İsrail yerleşimlerine yönelik daha önce eşi görülmemiş saldırısında en az 150 kişinin esir alındığı tahmin ediliyor. Ancak bu rakamla ilgili iki taraftan da hiçbir resmi açıklama yapılmadığını aktarmak gerekli.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in beş gün boyunca aralıksız sürdürdüğü bombardımanlarda Gazze'de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 1200'den fazla kişinin öldüğünü ve 5.000'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Ajansı, İsrail tarafından tam bir kuşatma altına alınan Gazze Şeridi'nde 250.000 kişinin yerinden edildiğini ve gözlemcilerin "insani felaket" olarak nitelendirdiği bir durum yaşandığını söylüyor.

İsrail tarafından yapılan açıklamada şu ana dek ölen İsraillilerin sayısının 1300 olduğu ifade edildi.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.