Hindistan Rusya'dan S-400'leri teslim almaya hazırlanıyor

Hindistan Rusya'dan S-400'leri teslim almaya hazırlanıyor

Hindistan'ın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini 2024 yılının sonuna kadar teslim alabileceği belirtiliyor.

(Fotoğraf: Kremlin)

Rusya, S-400 hava savunma sistemlerinin Hindistan'a mutabık kalınan süre içerisinde teslim edileceğini açıkladı.

Interfax haber ajansının haberine göre, Rusya Askeri-Teknik İşbirliği Federal Servisi Başkanı Dmitry Shugaev, S-400 sistemlerinin üretim sürecinin belirlenen vakte kadar tamamlanacağını söyledi.

Shugaev sistemlerin Hindistan'a sevkiyatı konusunda ise "S-400 Triumf sisteminin ekipmanlarının teslimatının anlaşmaya varılmış zaman dilimi içinde tamamlanması beklenmektedir." ifadelerini kullandı.

Hindistan 2018'de Rusya'dan 5,4 milyar dolar karşılığında S-400 hava savunma sistemi satın almıştı. 3 adet S-400 hava savunma sistemi Hindistan'a teslim edilirken 2 sistemin daha sevkiyatının yapılması bekleniyor.

Nihai teslimatın 2024 yılının sonlarına kadar tamamlanacağı düşünülüyor.

Hindistan ordusu mart ayında, Ukrayna'daki mevcut savaş sebebiyle Rusya'dan kritik savunma tedariklerinin gecikme yaşadığını duyurmuştu.

ABD Rusya'dan S-400 alan Türkiye'ye "Amerika'nın Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası" (CAATSA) kapsamında yaptırım uygulamıştı. Hindistan ise şu ana kadar ABD yaptırımlarına maruz kalmadı.

Hint asıllı Amerikalı Temsilciler Meclisi Üyesi Ro Khanna, ABD'nin Hindistan'a yaptırım uygulamaması için meclise bir yasa tasarısı sunmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.