"ABD Hindistan'a S-400 yaptırımı uygulamayabilir"

"ABD Hindistan'a S-400 yaptırımı uygulamayabilir"

Hindistan'ın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini almasından bu yana ABD, Hindistan'a yönelik bir yaptırımda bulunmuş değil.

ABD Temsilciler Meclisi'nde, Rusya'dan S-400 füzeleri edinen Hindistan'ın "Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası'ndan(CAATSA)" muaf tutulması önerildi.

Hint asıllı Amerikalı Temsilciler Meclisi Üyesi Ro Khanna, ABD-Hindistan savunma alanındaki iş birliklerinin geliştirilmesi bağlamında Hindistan'ın ABD yaptırımlarından muaf tutulmasını önerdiği tasarıda, temsilciler meclisinde çoğunluğun oyunu elde ettiği belirtiliyor.

Pasifik'te Çin'in artan tehditleri karşısında ABD ile Hindistan arasındaki savunma iş birliğinin bölge için kritik bir önem taşıdığını vurgulayan tasarıda, ABD yaptırımlarının uygulanmasının iki ülke arasındaki ilişkileri baltalayacağı ifadesine yer verildi.

Khanna, Hindistan'ın CAATSA'dan muaf tutulmasının ABD'nin çıkarına olacağı yönünde açıklamalarda bulunmasının ardından sınır boyunca Çin'den gelebilecek herhangi bir 'ciddi' tehdide karşı Hindistan'ın Rusya yapımı hava savunma sistemlerinin varlığını sürdürmesinin önemine dikkat çekti.

Khanna'nın Hindistan'ın ABD yaptırımlarından muaf tutulmasını öngören yasa tasarısı Meclis'ten geçse bile son karar, Senato'ya ait.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.