Hızlı Destek Kuvvetleri: Hartum'da stratejik üssü ele geçirdik

Hızlı Destek Kuvvetleri: Hartum'da stratejik üssü ele geçirdik

Muhammed Hamdan Dagalo liderliğindeki Hızlı Destek Kuvvetleri, başkent Hartum'da polislerce kullanılan büyük bir üssü ele geçirdiklerini öne sürdü.

Sudan'da düzenli orduya karşı darbe girişimi gerçekleştiren Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), başkent Hartum'un güneyinde stratejik noktaları kontrol altına aldığını açıkladı.

HDK tarafından dün yapılan açıklamada Hartum'un güneyinde Sudan polisine ait büyük bir üste ve Awad Khogali eğitim kampında tam kontrol sağladıkları belirtildi.

HDK güçleri kontrol altına aldıkları üsten 160 pikap, 75 zırhlı personel taşıyıcı, 25 tank ele geçirdiklerini ve saldırılarda düzenli orduya bağlı yüzlerce askerin öldürüldüğünü veya esir olarak aldıklarını açıkladı.

Düzenli ordu ile HDK güçleri arasındaki çatışmalar 11'inci haftasına girerken cumartesi gününden bu yana Hartum, Bahri ve Omdurman bölgelerinde taraflar arasında şiddetli çatışmalar gözlemlendi.

Öte yandan Batı Darfur'un Nyala bölgesinde de çatışmaların daha da arttığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.