İsrail Sudan'a 'insani yardımda' bulunacak

İsrail Sudan'a 'insani yardımda' bulunacak

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ülkesinin Sudan'a yardım yapacağının sinyalini verdi.

(Fotoğraf: Twitter / Eli Cohen)

İsrail Sudan'a insani yardım yapacağını açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, 19 Haziran'da Birleşmiş Milletler tarafından Sudan'a ve bölgedeki diğer ülkelere yardım amacıyla düzenlenen etkinlikte konuştu.

Cohen, İsrail'in Sudan'daki sükuneti sürdürmeye yardımcı olmaya kararlı olduğunu belirtirken ülkesinin Sudan'ın gıda stoğunu ve bütçe kaynaklarını yeniden inşa etmek için diğer ortaklarla birlikte pratik adımlar atmaya hazır olduğunu söyledi.

"İsrail zor vakitlerde Sudan'ın yanındadır" diyen Cohen, bölgesel büyüme ve istikrar konusunda tam bir ortak haline gelmek için harekete geçtiklerini ifade etti.

Cohen, gıda güvenliği konusunda temel yardımın bu kriz zamanında Sudan halkının en acil ihtiyacı olduğunu vurgulayarak Sudan'daki durumun iyi bir hale getirilmesi için İsrail'in bilgi birikimi ve kaynaklarıyla yardım etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Cohen ayrıca İsrail'in daha fazla ülkeyle ilişkilerini normalleştirmeye ve barış sağlama çalışmalarına devam edeceğinin altını çizdi.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.