Sudan'da ordu güçleriyle HDK arasındaki çatışmalar devam ediyor

Sudan'da ordu güçleriyle HDK arasındaki çatışmalar devam ediyor

Sudan'da düzenli ordunun Hızlı Destek Kuvvetleri'nin yeni ele geçirdiği stratejik önemi bulunan bir üs çevresini bombaladığı bildirildi.

Sudan'da düzenli ordunun başkent Hartum'un güneyinde darbe girişimini gerçekleştiren Hızlı Destek Kuvvetleri'ni (HDK) bombaladığı bildirildi.

El Cezire'nin haberine göre, Sudan ordusu, Hartum'un güneyinde HDK tarafından ele geçirildiği belirtilen Sudan polisine ait büyük bir üs çevresini hedef aldı.

El Cezire'ye konuşan Sudan ordusundan üst düzey bir kaynak, orduya bağlı güçlerin polis üssünden planlı ve tertipli bir geri çekilme gerçekleştirdiğini, üs çevresinde yaşanan çatışmalarda HDK'nin 250 üyesinin öldüğünü öne sürdü.

HDK, dün söz konusu stratejik üste kontrolü sağladığını duyurmuştu. HDK güçleri kontrol altına aldıkları üsten 160 pikap, 75 zırhlı personel taşıyıcı, 25 tank ele geçirdiklerini ve saldırılarda düzenli orduya bağlı yüzlerce askerin öldürüldüğünü veya esir olarak aldıklarını duyurmuştu.

Düzenli ordu ile HDK güçleri arasındaki çatışmalar 11'inci haftasına girerken cumartesi gününden bu yana Hartum, Bahri ve Omdurman bölgelerinde taraflar arasında şiddetli çatışmalar gözlemlendi.

Öte yandan Batı Darfur'un Nyala bölgesinde de çatışmaların daha da arttığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.