Sudan'da çatışmalar şiddetleniyor

Sudan'da çatışmalar şiddetleniyor

Sudan'da düzenli ordu ile darbe girişiminde bulunan Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmaların başkent Hartum ve ülkenin batı bölgelerinde şiddetlendiği bildirildi.

Sudan'da düzenli ordu ile darbe girişiminde bulunan Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında çatışmalar on ikinci haftasına girdi.

Taraflar arasında herhangi bir barış emaresi görülmezken çatışmalar bilhassa Sudan'ın başkenti Hartum ve ülkenin batı bölgelerinde yoğunlaşmış durumda.

HDK, Hartum'da karada hakimiyet kurarken evleri işgal etmek ve yağmalamalar gerçekleştirmekle suçlanıyor. General Abdulfettah el Burhan liderliğindeki düzenli ordu ise HDK güçlerine hava ve topçu atışlarıyla karşılık veriyor.

Hızlı Destek Kuvvetleri'ne bağlı askeri güçler, düzenli orduya ait bir savaş uçağı ve bir drone düşürdüğünü açıkladı ancak ordudan konu hakkında bir açıklama gelmedi.

Öte yandan Burhan, Sudanlı gençlere yaptığı çağrıda HDK'ye karşı ordu saflarına katılmaları çağrısında bulunmuş ve ordu pazar günü yayımladığı görüntülerde yeni askere alımların yapıldığı gözlemlenmişti.

357433427-667728358733421-559519955484054981-n.jpg

Taraflar arasında zaman zaman ateşkes sağlansa da bir barış anlaşmasının henüz mümkün olmadığı belirtiliyor.

Burhan, geçtiğimiz haftalarda barış müzakerelerine dair Türkiye ve Rusya'nın ara buluculuğuna açık olduklarını dile getirmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.