Hızlı Destek Kuvvetleri Sudan'ın başkentinde stratejik noktaları kuşatıyor

Hızlı Destek Kuvvetleri Sudan'ın başkentinde stratejik noktaları kuşatıyor

Sudan'da Muhammed Hamdan Dagalo liderliğindeki Hızlı Destek Kuvvetleri, başkent Hartum'da stratejik noktaları kuşatmaya çalışırken düzenli ordu hava saldırıları ile karşılık veriyor.

Sudan'da darbe girişimini gerçekleştiren Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK), eski Sudan lideri Ömer Beşir'in kaldığı düşünülen askeri hastaneyi kuşatma altına almaya çalıştığı bildirildi.

Middle East Eye'ın (MEE) hastane kaynaklarına, görgü tanıklarına, ordu mensuplarına ve aktivistlere dayandırdığı habere göre, HDK güçleri Omdurman'da eski cunta lideri Ömer Beşir'in ve bazı yardımcılarının bulunduğuna inanılan stratejik önemdeki Aliya askeri hastanesini kuşatma altına alıyor.

Hastane kaynaklarına göre, Beşir döneminde eski bir general olan Bekri Hasan Salih, eski cunta liderinin yardımcıları ve ordudan üst düzey isimler hastanede Ömer Beşir'in yanında bulunuyor.

Hızlı Destek Kuvvetleri darbe girişimi gerçekleştirmeden önce Hartum'daki Kober hapishanesinde tutulan Beşir, daha sonra çatışmaların başlamasıyla ivedilikle düzenli ordu tarafından Aliya hastanesine nakledilmişti.

HDK güçleri stratejik bölgeleri kuşatma altına alma arayışında

HDK'nin söz konusu hastanenin yanı sıra bölgede El Mühendisin askeri garnizonunu ve askeri birlikleri kuşatma altına aldığı belirtilen haberde düzenli ordunun da Hızlı Destek Kuvvetleri'ne karşılık verme arayışında olduğu ifade edildi.

Buna göre Abdulfettah Burhan liderliğindeki düzenli ordu, yoğun hava saldırıları gerçekleştirerek ve bölgeye özel kuvvetler konuşlandırarak kuşatmayı kırmaya çalışıyor.

MEE'ye konuşan sahadaki kaynaklar, HDK'nin genelkurmay başkanlığı merkezi dahil Aliya askeri hastanesinin çevresindeki stratejik noktaları kuşatmaya çalıştığını söyledi.

Bir HDK sözcüsü ise El Mühendisin garnizonunu ele geçirdiklerini açıkladı.

Askeri hastanenin önemi

Ömer Beşir'in bulunduğuna inanılan Aliya askeri hastanesi, Omdurman'ı Hartum'a bağlayan ana köprülerden birine yakın bir konumda bulunuyor. Hastane ayrıca, Sudan Meclis binasına ve birkaç askeri üsse de yakın.

Sudan düzenli ordu kaynakları MEE'ye yaptığı açıklamada, Aliya hastanesine çıkan ana yollar üzerine kontrol noktaları kurduğunu, HDK güçlerinin ise buraları aşmaya çalıştığını aktardı.

Ülkede, düzenli ordu ile darbe girişiminde bulunan Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında çatışmalar on ikinci haftasına girmiş durumda.

Taraflar arasında herhangi bir barış emaresi görülmezken çatışmalar bilhassa Sudan'ın başkenti Hartum ve ülkenin batı bölgelerinde yoğunlaşmış vaziyette.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.