"Sudan'da silahlı güçlerin kadınlara yönelik tecavüzleri endişe verici seviyede"

"Sudan'da silahlı güçlerin kadınlara yönelik tecavüzleri endişe verici seviyede"

Sudan'da düzenli ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) güçleri arasında patlak veren çatışmalar sürerken çok sayıda 12 yaşından küçük kız çocuğunun ve kadınların tecavüze uğradığı bildirildi.

Sudan'da darbe girişiminin ardından düzenli ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) güçleri arasında patlak veren çatışmalardan bu yana onlarca kız çocuğunun ve kadının savaşçılar tarafından tecavüze uğradığı bildirildi.

Çocukları Kurtarın Vakfı, cuma günü yayımladığı bir raporda, çatışmaların başladığı tarih olan 15 Nisan'dan bu yana kız çocuklarına ve kadınlara yönelik 88 tecavüz vakasının yaşandığını doğruladı.

Bazı tecavüz vakalarının gebelikle sonuçlandığı belirtilen raporda, ayrıca kız çocuklarının ve genç kızların savaşçılar tarafından kaçırıldığına da değinildi.

Çocukları Kurtarın Vakfı'nın Sudan Müdürü Arif Nur "cinsel şiddet, Sudan'da kadınları ve çocukları terörize etmek için bir araç olarak kullanılmaya devam ediyor." dedi.

Yetkililer, kadın ve kız çocuklarına yönelik tecavüz ve cinsel şiddet vakalarının tahmin edildiğinden çok daha fazla olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.