İngiltere'den Wagner'in Afrika'daki bağlantılarına yaptırım

İngiltere'den Wagner'in Afrika'daki bağlantılarına yaptırım

İngiltere'den üç Afrika ülkesinde Wagner ile üst düzey bağlantısı olduğunu belirttiği kişi ve kurumlara yaptırım uygulama kararı aldı.

İngiltere, Rus paralı asker grubu Wagner'in Afrika bağlanıtlarına yaptırım uyguladı.

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali ve Sudan'da Wagner bağlantılı 13 kişi ve kuruma yaptırım uyguladığı duyuruldu.

Yaptırım uygulanan kişiler arasında Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in "sağ kolu" olduğu belirtilen Konstantin Pikalyov da bulunuyor.

İngiltere ayrıca Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Wagner'in önde gelen yetkililerinden Vitaly Perfilov ve Prigozhin'e yakın olduğu belirtilen Alexander Maloletko'nun yanı sıra Rus paralı asker grubunun Mali sorumlusu Ivan Maslov'a yaptırım uyguladı.

Sudan'da Wagner bağlantılı ve madencilik şirketi Meroe Gold'un yöneticisi Mikhail Potepkin de İngiltere'nin yaptırım listesine dahil edildi.

İngiltere Kalkınma ve Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Andrew Mitchel, "Wagner nerede faaliyet gösterirse göstersin, toplumlar üzerinde yıkıcı bir etki oluşturuyor, mevcut çatışmaları daha da kötü bir hale getiriyor ve onlara ev sahipliği yapan ülkelerin itibarına da zarar veriyor." dedi.

Meroe Gold madencilik şirketi

Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi (OCCRP) yayımladığı bir raporda, Prigozhin'e ait olduğu belirtilen Meroe Gold'un ana şirketi M Invest'in Sudan askeri istihbaratı tarafından işletilen bir şirkete milyonlarca dolar ödeme yaptığını açıklamıştı.

ABD'ye göre Meroe Gold'un ana şirketi M Invest, Wagner'in Sudan'daki operasyonları konusunda bir 'paravan şirket' görevi görüyor.

Meroe Gold, Rusya ve Sudan'ın madencilik dahil çeşitli sektörlerde anlaşmalar sağladığı bir dönemde Sudan'da kuruldu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.