İran Cumhurbaşkanı Reisi, İsrail saldırısı olduğu belirtilen patlamalar hakkında sessiz kaldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi, İsrail saldırısı olduğu belirtilen patlamalar hakkında sessiz kaldı

Devlet medyası, patlamaların Cuma günü erken saatlerde İsfahan eyaletinde yankılandığını bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Cuma günü yaptığı açıklamada Tahran'ın yaklaşık bir hafta önce İsrail'e karşı gerçekleştirdiği misilleme saldırısını övdü ancak ülkesinin orta bölgelerinde bugün gerçekleşen patlamalardan söz etmedi.

ABD medyasının İsrail'in füze ve insansız hava aracı saldırısının ardından İsrail'in İran'a misilleme saldırıları düzenlediğini aktarmasının ardından dünya liderleri gerilimi düşürme çağrısında bulundu.

Tahran'ın doğusundaki Semnan vilayetinde yüzlerce kişiye seslenen Reisi, bu operasyonun "otoritemizi, halkımızın çelik iradesini ve birlikteliğimizi gösterdiğini" söyledi.

Reisi konuşmasında bugün yaşanan patlamalara hiç değinmedi ve İranlı ya da İsrailli yetkililerden resmi bir tepki gelmedi.

Devlet medyası, patlamaların Cuma günü erken saatlerde İsfahan eyaletinde yankılandığını bildirdi.

İran Uzay Ajansı Sözcüsü Hüseyin Daliryan, bir tür insansız hava aracına atıfta bulunarak, "başarısız ve aşağılayıcı bir “quadcopter" uçurma girişimi olduğunu ve bunların düşürüldüğünü" söyledi.

Eski adı Twitter olan X'te yaptığı bir paylaşımda ise İran'ın yurt dışından saldırıya uğradığını yalanladı.

"Şu ana kadar İsfahan'a ya da ülkenin diğer bölgelerine sınır dışından herhangi bir hava saldırısı olmadı" dedi.

İran ordusu başkomutanı Abdurrahim Musavi Cuma günkü patlamaları "uçaksavar savunma sistemlerinin şüpheli bir cisme ateş açmasına" bağladı.

Tasnim haber ajansı, "herhangi bir hasar olmadığını" ve olayın boyutunu değerlendirmek için soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

İran geçtiğimiz Cumartesi-Pazar gecesi İsrail'i doğrudan hedef alan ilk saldırısını gerçekleştirdi.

Saldırı, 1 Nisan'da Tahran'ın Şam'daki konsolosluk ek binasını yerle bir eden ve aralarında iki generalin de bulunduğu yedi Devrim Muhafızı mensubunun ölümüne neden olan hava saldırısına yanıt niteliğindeydi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.