İran: Riyad'la normalleşmemiz Suudi Arabistan'ın Esed rejimiyle ilişki kurmasını sağladı

İran: Riyad'la normalleşmemiz Suudi Arabistan'ın Esed rejimiyle ilişki kurmasını sağladı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran-Riyad normalleşmesinin Suudi Arabistan'ın Esed rejimiyle ilişki kurmasına zemin hazırladığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran-Riyad yakınlaşmasının bölge üzerinde olumlu bir havaya yol açacağını söyledi.

Lübnan'a yaptığı ziyarette açıklamalarda bulunan Abdullahiyan, "İran ve Suudi Arabistan arasındaki diyalogun Lübnan ve bölge üzerinde olumlu bir etkiyle sonuçlanacak olması doğaldır." dedi.

Abdullahiyan, bahsettiği olumlu etkileri örneklendirerek Suudi Arabistan ve İran arasında ilişkilerin normalleşmesi ile birlikte Esed rejimi ve Riyad yönetimi arasında müzakerelerin başlamasına şahit olduklarını söyledi.

Esed rejiminin Arap dünyasının yanı sıra bölge ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirmesini memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Abdullahiyan, İran'ın da genel anlamda bölge ülkeleri, hususi olarak da komşu ülkelerle iletişim kurmayı dış politikanın öncelikleri arasında gördüğünün altını çizdi.

Öte yandan dün İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Suriye'de Esed rejimine bir ziyaret gerçekleştireceği ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.